Wat is een Betonpomp?

Een betonpomp is een installatie waarmee betonspecie van de betonwagen (agitator, truckmixer) naar de bekisting wordt gepompt. 
Wanneer het betonmengsel tot grote hoogte moet worden gepompt, zijn extra krachtige betonpompen nodig. De traditionele betonpomp kan een druk aan van ca. 85 bar; voor extreem hoge bouw kan 200 bar nodig zijn. De stijgleidingen e.d. moeten tegen die druk bestand zijn. Bij extreem hoge bouw kan eventueel een tussenstation worden toegepast, zodat de tegendruk van het betonmengsel in de leiding minder groot is.

Beton storten met een Betonpomp

Het beton wordt standaard geleverd met een betongoot. Naast deze goot, krui of kraan kunt u de beton door middel van een betonpomp laten storten. Storten met een betonpomp gaat in vergelijking met de andere mogelijkheden sneller en vaak efficiënter. Waar bij de betongoot tot ongeveer 5 meter achter de mixer kan worden gelost, kan met de betonpomp maar liefst een lengte van 30 meter worden overbrugt.

Kleine Betonpomp

De compacte en krachtige kleine betonpompen zijn perfect voor het storten op moeilijk bereikbare plaatsen. Ze zijn in staat om (theoretisch) 18 m3 per uur te verpompen. Daardoor zijn zij ideaal voor het storten van bijvoorbeeld vloeren/druklagen, vloeivloeren, funderingen, storten bij particulieren en voor het vullen van naden tussen kanaalplaten.

De kleine betonpompen zijn standaard uitgerust met 100 meter slang, zodat wij lange afstanden kunnen overbruggen. Indien nodig kunnen we tot 180 meter slang gebruiken. Bij een langere afstand kunnen wij een extra pomp in het midden plaatsen.